Gartnerlokka

Løren

Raskt hit. Raskt dit.

Løren er et godt utgangspunkt for å komme seg raskt hit og dit. Avstandene er korte enten du reiser med bil, T‑bane, buss, sykkel eller tar beina fatt. Du er raskt i sentrum den ene veien, og i Lillomarka den andre. På Løren vil du få det beste fra to verdener – rolig lokalt og samtidig supersentralt.

Se nærområdet i 360°

 • lorentorg

  Handel og butikker

  Løren torg og nærområdet rundt har et godt utvalg av butikker, og det kommer stadig flere til: Meny, Rema 1000, Norli, Apotek 1, Økern optikk, Blomsterpikene, Nille og interiør­butikken Houz, for å nevne noen.

 • kaffebrenneriet

  Restauranter og kaféer

  Løren har et bredt serveringstilbud, og flere av stedene har uteservering i sommerhalvåret. Blant annet finner du hyggelige Baker Hansen tvers over gaten, og like rundt hjørnet, Peppes Pizza. Noen av de andre spisestedene du finner i nærområdet er Løren Spiseri, Kaffebrenneriet, Domino’s Pizza, Umai Sushi og Sanjay’s Indian Restaurant & Bar.

 • trening

  Fysisk aktivitet

  Hasle-Løren IL tilbyr aktiviteter innen fotball, ishockey, sykkel, ski, innebandy, håndball og multisport, hvor man kombinerer flere forskjellige fritidsaktiviteter. I tillegg finner du treningssenteret STERK rett over gata for Løren torg. Riksanlegget for tennis ligger like bortenfor Gartnerkvartalet, mellom Hasle og Økern. Og skulle du bli stiv og støl av alle aktivitetene, tilbyr Lørenklinikken behandling av muskelplager.

 • kanonhallen

  Musikk, kultur og gaming

  Løren har etter hvert et bredt kulturtilbud. Kanonhallen huser ulike forestillinger og arrangementer, og i lokalene til House of Nerds foregår gaming og e-sport. Oslo musikk- og kulturskole har opplæring på mange felt, og korps-entusiastene vil nok trives i Løren skoles musikkorps.

Hovinbyen

Der Oslo vokser videre

Oslo er den raskest voksende byen i Europa og store grep må til for å få plass til befolkningsøkningen. Hovinbyen er en del av kommunens plan for å videreutvikle Oslo, og vil strekke seg fra Løren i vest til Breivoll i øst, og fra Bjerke i nord til Bryn i sør. Dette skal bli en ny og markant del av byen med opptil 30 000 nye boliger og medfølgende skoler, handel, kulturtilbud og omfattende infrastruktur. Kommunen er blant annet godt i gang med konkrete planer om å omgjøre og koble sammen områder som i dag er skilt fra hverandre grunnet store veisystemer. Dette vil blant annet hjelpe til å skape levende byrom og et yrende folkeliv.

 • shopping

  Stor forandring på Økern

  Økern omtales som hjertet i den nye Hovinbyen. Området rundt T-bane-stasjonen på Økern står overfor store forandringer – her vil det komme et totaltilbud av opplevelser, handel og kultur, med blant annet hotell, flere butikker, kulturhus og bibliotek.Eierne av området har nå satt i gang en prosess med ny omregulering av området med tanke på å skape «et urbant, bærekraftig og levende bysentrum for Oslo og Groruddalen».

 • aktivitetspark

  Løren aktivitetspark på nabotomta

  Planlagte Løren aktivitetspark blir nærmest liggende som en forlengelse av uteområdene i Gartnerkvartalet, med ballspill, utendørs treningsapparater og klatrestativer og flerbrukshall.

  Illustrasjonen viser mulig utforming av Løren aktivitetspark.

 • dengronneringen

  Den grønne ringen

  Dette er en gang- og sykkelsti som kobler sammen Hovinbyen. Ti parker skal knyttes sammen med den 5,5 km grønne ringen. Allerede i dag kan man sykle deler av den, bare følg de grønnmalte syklene.

 • hovinparken

  Hovinparken

  Den 25 mål store Hovinparken blir hovedparken for innbyggerne i Løren- og Økern-området. Her er det blant annet foreslått at Hovinbekken skal ende i et vannspeil.

Kollektivtilbud

Mange forgreininger

 • lorenstasjon

  T-bane

  Gartnerkvartalet ligger midt mellom to T-banestasjoner: Løren og Økern. Fra Løren kobler banen seg på Ringen i retning Storo, og fra Økern går banen i tillegg rett til sentrum – på bare 10 minutter.

 • buss2

  Buss

  Fra nærmeste holdeplass Lørenvangen går busslinje 23 mellom Simensbråten og Lysaker, linje 24 mellom Brynseng og Fornebu (via Skøyen), morgenbuss 107 mellom Helsfyr og Nydalen og flybuss FB3. I tillegg går en rekke andre busser fra holdeplassen Økern T, få minutter unna.

Skole og barnehage

Nye og moderne undervisningsbygg

 • lorenskole

  Barneskole

  Nye Løren skole åpnet i 2014 etter åtte års renovering og per i dag er dette den barneskolen beboerne i Gartnerkvartalet vil sokne til. Undervisningsbygget er toppmoderne og vil være et flott sted for de minste å trå sine barnesko.

 • frydenberg2

  Ungdomsskole

  Frydenberg ungdomsskole åpnet i 2011 og har blant annet egen kantine, bibliotek og flerbrukshall.

 • barnehage

  Barnehage

  Det er flere barnehager i nærområdet. Litt lenger opp i gata fra Gartnerkvartalet ligger kunnskapsbarnerhagen Espira Gartnerløkka. Barnehagen har store lekeområder på sørsiden av bygget. Brødfabrikken FUS barnehage ligger på motsatt side av Lørenveien.