Gartnerlokka

Neste visning:

Torsdag, 24. mai →

Løren

Raskt hit. Raskt dit.

Løren er et godt utgangspunkt for å komme seg raskt hit og dit. Avstandene er korte enten du reiser med bil, T‑bane, buss, sykkel eller tar beina fatt. Du er raskt i sentrum den ene veien, og i Lillomarka den andre. På Løren vil du få det beste fra to verdener – rolig lokalt og samtidig supersentralt.

 • lorentorg

  Handel og butikker

  Løren torg og nærområdet rundt har et godt utvalg av butikker, og det kommer stadig flere til: Meny, Rema 1000, Norli, Apotek 1, Økern optikk, Blomsterpikene, Nille og interiør­butikken Houz, for å nevne noen.

 • kafe

  Restauranter og kaféer

  Løren har et bredt serveringstilbud, og flere av stedene har uteservering i sommerhalvåret. Blant annet finner du hyggelige Norð Bakeri på Løren torg, og Peppes Pizza like over gaten. Noen av de andre spisestedene du finner i nærområdet er Løren Spiseri, Kaffebrenneriet, Domino’s Pizza, Umai Sushi og Sanjay’s Indian Restaurant & Bar.

 • trening

  Fysisk aktivitet

  Treningssenteret STERK ligger ved Løren torg, og riksanlegget for tennis ligger like bortenfor Gartnerkvartalet. Hasle-Løren IL er et aktivt idrettslag innen fotball, ishockey, sykkel, ski, innebandy, håndball og multisport. Lillomarka er nær, med skianleggene i Grefsenkleiva og Trollvannskleiva.

 • kanonhallen

  Musikk, kultur og gaming

  Løren har etter hvert et bredt kulturtilbud. Kanonhallen huser ulike forestillinger og arrangementer, og i lokalene til House of Nerds foregår gaming og esport. Oslo musikk- og kulturskole har opplæring på mange felt, og korps-entusiastene vil nok trives i Løren skoles musikkorps.

Hovinbyen

Der Oslo vokser videre

Hovinbyen er en del av kommunens plan for å utvikle Oslo videre. Området vil strekke seg fra Løren i vest til Breivoll i øst, og fra Bjerke i nord til Bryn i sør. Dette skal bli en ny og markant del av byen med opptil 30 000 nye boliger og medfølgende skoler, handel, kulturtilbud og omfattende infrastruktur.

 • shopping

  Stor forandring på Økern

  Økern omtales som hjertet i den nye Hovinbyen. Området rundt T-bane-stasjonen på Økern står overfor store forandringer, og første spadetak er planlagt i løpet av 2017. Her vil det komme et totaltilbud av opplevelser, handel og kultur, med blant annet hotell, flere butikker, kultur-hus og bibliotek. I forbindelse med ombyggingen vil det også bli bygd et stort kjøpesenter, som blir et av Oslos aller største.

 • badeland

  Oslos største badeland

  På Økern, få minutter fra Gartnerkvartalet, planlegges et badeland som vil bringe mye glede til både små og store i nærmiljøet. Det 18 900 m² store anlegget blir arena for bading, avkobling, rekreasjon og idrett på alle nivåer.

 • aktivitetspark

  Løren aktivitetspark på nabotomta

  Planlagte Løren aktivitetspark blir nærmest liggende som en forlengelse av grøntområdene i Gartnerkvartalet, med ballspill, utendørs treningsapparater og klatrestativer med mer.

  Illustrasjonen viser mulig utforming av parken.

 • dengronneringen

  Den grønne ringen

  Dette er en gang- og sykkelsti som kobler sammen Hovinbyen. Ti parker skal knyttes sammen med den 5,5 km grønne ringen. Allerede i dag kan man sykle deler av den, bare følg de grønnmalte syklene.

 • hovinparken

  Hovinparken

  Den 25 mål store Hovinparken blir hovedparken for innbyggerne i Løren- og Økern-området. Her er det blant annet foreslått at Hovinbekken skal ende i et vannspeil.

Kollektivtilbud

Mange forgreininger

 • lorenstasjon

  T-bane

  Gartnerkvartalet vil ligge midt mellom to T-banestasjoner: Løren og Økern. Løren stasjon åpnet våren 2016, og har allerede fått tilnavnet «Den blå stasjonen», etter Sverre Wyllers veggmaleri med samme navn. Fra Løren kobler banen seg på Ringen i retning Storo, og fra Økern går banen i tillegg rett til sentrum – på bare 10 minutter.

 • buss2

  Buss

  Fra nærmeste holdeplass Lørenvangen går busslinje 23 mellom Simensbråten og Lysaker, linje 24 mellom Brynseng og Fornebu (via Skøyen), morgenbuss 107 mellom Helsfyr og Nydalen og flybuss FB3. I tillegg går en rekke andre busser fra holdeplassen Økern T, få minutter unna.

Skole og barnehage

Nye og moderne undervisningsbygg

 • lorenskole

  Barneskole

  Nye Løren skole åpnet i 2014 etter åtte års renovering og per i dag er dette den barneskolen beboerne i Gartnerkvartalet vil sokne til. Undervisningsbygget er toppmoderne og vil være et flott sted for de minste å trå sine barnesko.

 • frydenberg2

  Ungdomsskole

  Frydenberg ungdomsskole åpnet i 2011 og har blant annet egen kantine, bibliotek og flerbrukshall.

 • barnehage

  Barnehage med fortrinnsrett

  Kjøpere på Gartnerkvartalet vil ha fortrinnsrett i barnehagen Espira Gartnerløkka, Gartnerkvartalets søsterprosjekt, som ligger skrått rett over gata. Det ligger også flere andre barnehager i nærheten.