Gartnerlokka

Filmer

(Nesten) Førstefamilien

Lett å være liten på Løren

Karin og Robert er trygge på at barna har det fint i Gartnerkvartalet:

– Vi som bor i første etasje, vi kan jo bare åpne døra og så er det en strøm av unger inn og ut herfra. Litt fri flyt. Det er jo veldig mange barn som går i første sammen med Owen her, så det er ganske lett å bare gå ut av døra og så er det barn å leke med.

– Det blir enda bedre når alt av uteområder åpner. Hver gang ett nytt hus har åpna har det kommet en ny lekeplass.

 • t4rmah13p8mrwtrc4rkm

  Sammen om å være nye

  Gjengen har flyttet inn i en helt ny leilighet flere ganger, først på Gartnerløkka og så i Gartnerkvartalet.

   

  De forteller at å flytte inn i en helt ny bolig skaper et eget miljø:

   

  – Alle vet at alle er nye. Så det er veldig hyggelig. Man er nødt til å være ekstra sosial og imøtekommende og det er veldig greit, egentlig. Det blir liksom naturlig at man hilser på folk, noe som ikke er så veldig norsk.

   

  – Man blir jo et lite samfunn. Selv om man ikke snakker sammen så mye, så har man ansikt på en del av de som bor her og det skaper jo en trygghet.

 • h5laqky5u2t4aibg5ors

  Bevisste på bomiljøet

  Både Robert og Karin er engasjerte i miljøet i Gartnerkvartalet. Karin forteller:

   

  -Jeg ble medlem av styret i dette huset og da har jeg kunnet være med på å velge hvordan ting skal utvikles og hvilke regler som skal settes. Det er litt lettere når du er med fra start. Og så har vi jo en FB gruppe som er veldig aktiv, hvor folk kommer og låner for eksempel hageslangen vår i ny og ne. Jeg føler at det er et nabolag, ikke bare at dette er naboene mine, men at det faktisk er… et nabolag.